It is currently Tue Sep 02, 2014 9:38 am

All times are UTC - 7 hours



Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ] 
Author Message
 Post subject: Problem with Super Champ XD
PostPosted: Sun Dec 13, 2009 10:10 am 
Offline
Hobbyist
Hobbyist

Joined: Sun Dec 13, 2009 9:58 am
Posts: 6
The amp powers on but i am getting no sound :? also the foot pedel works for switching and is all lit up but on the amp the light beside the ch select does not turn on......could this be a problem with the power tubes ?

thanks


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Dec 13, 2009 10:18 am 
Offline
Rock Star
Rock Star
User avatar

Joined: Mon Oct 20, 2008 10:36 am
Posts: 3219
Location: Las Vegas
Check the speaker cable on the back of the amp. Mine came partway out once and the same thing happened.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Dec 13, 2009 10:23 am 
Offline
Hobbyist
Hobbyist

Joined: Sun Dec 13, 2009 9:58 am
Posts: 6
YZFJOE wrote:
Check the speaker cable on the back of the amp. Mine came partway out once and the same thing happened.


Speaker cable is all good that was the first thing i checked :) i am thinking it might be something with the tubes....... i am getting a light huming noise and no ch select light at all on the amp


Thanks for the reply :)


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Dec 13, 2009 10:26 am 
Offline
Rock Star
Rock Star
User avatar

Joined: Mon Oct 20, 2008 10:36 am
Posts: 3219
Location: Las Vegas
Bummer. :( Have you tried disconnecting the pedal to see what happens?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Dec 13, 2009 10:34 am 
Offline
Hobbyist
Hobbyist

Joined: Sun Dec 13, 2009 9:58 am
Posts: 6
YZFJOE wrote:
Bummer. :( Have you tried disconnecting the pedal to see what happens?


Ya done everything i can still nothing......so i think a tube change is in order :( I was hoping someone could shed some light on the problem.... just hope its nothing more than the power tube :?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Dec 13, 2009 10:46 am 
Offline
Hobbyist
Hobbyist

Joined: Sun Dec 13, 2009 9:58 am
Posts: 6
Its about the only thing i can think of since it seems thiers only power to the pedal and nothing else :( Any suggestions for tubes and where to get them ?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Dec 14, 2009 7:09 pm 
Offline
Roadie
Roadie
User avatar

Joined: Fri Jan 25, 2008 12:06 am
Posts: 270
Location: SoCal
Had same problem. Turned out to be the 12AX7 Pre-Amp tube (not the power tubes). Mine actually was "lit", but there was no sound.

Good news is that you can get one of these inexpensively. I used JJ, and I think it sounds better than the stock one that toasted after 6 months.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Dec 15, 2009 6:23 am 
Offline
Rock Star
Rock Star
User avatar

Joined: Tue Aug 07, 2007 2:19 pm
Posts: 8409
Don't replace them with GT's :wink:


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Dec 15, 2009 9:44 am 
Offline
Hobbyist
Hobbyist

Joined: Thu Dec 10, 2009 9:48 am
Posts: 32
If the LED for the channel select on the front panel is not lighting, then the problem is probably not related to the tubes. The same power supplies that power that LED also power the solid state amplifiers that feed the tubes, so if there's a problem in that power supply but you are still hearing a hum from the speaker, then the tubes, at least the power tube, are working.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Dec 16, 2009 9:10 am 
Offline
Hobbyist
Hobbyist

Joined: Tue Mar 31, 2009 11:38 am
Posts: 31
Warranty Work?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Dec 16, 2009 9:58 am 
Offline
Hobbyist
Hobbyist

Joined: Wed Dec 16, 2009 9:39 am
Posts: 9
Can you plug in another speaker, look at the tubes to see any burn marks and replace them tightly, check fuse?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Dec 16, 2009 4:18 pm 
Offline
Hobbyist
Hobbyist

Joined: Sun Dec 13, 2009 9:58 am
Posts: 6
i gave the tubes a little tap and got some crackeling in the speaker then it went away completely. I am goin to replace the tubes and if nothing i will take it to the shop :)


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Dec 16, 2009 4:56 pm 
Offline
Professional Musician
Professional Musician

Joined: Fri Jun 26, 2009 6:53 pm
Posts: 2232
Location: Harvard IL
Hey BB, I would try replacing the 12AX7 first, then test the amp. The power tubes may not need replacement yet. Art

_________________
None of Us are free, if One of Us is chained !


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ] 

All times are UTC - 7 hours


Who is online

Users browsing this forum: motoputz, shimmilou and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group